De basis garderobe, hoe jij hem perfect samenstelt

basis garderobe
Met kledingstukken uit je basis garderobe kun je ook uitstekend een andere look creëren. Welke dames kleding stukken er in een basis garderobe zouden kunnen zitten en met welke andere items je er kleding voor elke gelegenheid van maakt, bijvoorbeeld een zakelijke look, leggen we je graag uit.

Hoe kan jouw basis garderobe eruit zien?

Laten we voorop stellen dat iedereen uniek is, andere voorkeuren heeft, een ander uiterlijk en een andere lichaamsbouw.
Een basisgarderobe kan er daarom voor iedereen verschillend uitzien. Wanneer je nooit jurkje draagt, schaf dit kledingstuk dan vooral niet aan. Jammer als het ergens achterin de kast blijft hangen. Investeer liever in een kledingstuk dat wél bij jouw persoonlijkheid en uiterlijk past.
Een goede basis bestaat uit kledingstukken van goede kwaliteit zonder prints en zonder strepen, die je meerdere seizoenen kunt dragen. Ze hebben een goede pasvorm en vervelen niet snel.
Hoeveel kledingstukken er als basis in je kast moeten hangen? Dat is aan jezelf. Met de volgende items en door te variëren en te combineren, kom je al een heel eind. Onderstaande opsomming is dan ook een algemene.

Basis garderobe dames kleding

Basic bloesjes en effen shirts
Tenminste één goed passende jeans
Tenminste één basic zwarte broek
Een blazer of een colbertje
Een eenvoudig jurkje of eenvoudige rok
Een paar mooie schoenen, laarzen of sneakers

Kleurgebruik in je dames kleding

De basiskleuren moeten tijdloos en neutraal zijn en eenvoudig met modetrends gecombineerd kunnen worden. Over het algemeen zijn basiskleuren zwart, wit, beige, grijs en donkerblauw. De beste basiskleur is echter de kleur die jou laat stralen, die je huid een mooie teint geven en je gezicht verzachten.
Wanneer je twijfelt welke basiskleur het beste bij jou past, kun je eventueel een kleurenanalyse laten uitvoeren. Daaruit blijkt welke lichte of donkere kleuren het beste bij jou passen.

Een zakelijke look

Tegenwoordig zijn de kledingvoorschriften niet meer zo dwingend. Wanneer je naar kantoor gaat en het bedrijf kent een informele sfeer, hoef je niet in een mantelpakje te verschijnen. Iets anders is het wanneer je met externe contacten te maken hebt. Met een zijden sjaal, een mooi colbert of een zijden blouse zet je al direct een zakelijke look neer. Pas ook je schoenen aan de omstandigheden aan, dus geen afgetrapte sneakers. Verder is het een kwestie van aanvoelen. Niet te overdreven grote oorbellen of lange gelakte nagels, te korte rokjes of jurkjes of te strakke broeken die niets aan de verbeelding overlaten.
Ook al is het een hele warme dag, het blijft een zakelijke outfit. Houd het netjes en dus enigszins bedekt.

Accessoires, onmisbaar

Met accessoires tover je een basisoutfit in no time in een blikvanger om. Denk aan een sjaal in een bonte kleur of een leuk print, een bijzondere riem of die prachtige leren tas. Hele uitgesproken en mode onderhevige kledingstukken, bijvoorbeeld een rok met een bonte print, kunnen prima met je basisoutfit worden gecombineerd. Geef aan zo’n mode onderhevig item niet te veel geld uit. Volgend seizoen kan het doorgaans niet meer worden gedragen.

Speciale gelegenheden

Voor recepties, borrels of herdenkingen kun je ook prima met een basisoutfit uit de voeten. Met een nette schoen, bijvoorbeeld een pump en neutrale sieraden kom je al een heel eind. Zo wordt je basisoutfit kleding voor elke gelegenheid.

Mix en match je dames kleding

Nogmaals, je basiskleding biedt zoveel mogelijkheden, zeker in combinatie met leuke accessoires en een specifiek seizoensitem. Leg een aantal combinaties op je bed klaar, dan kun je beter visualiseren of nodig een goede vriendin uit. Wedden dat er onverwachte creaties naar voren komen?

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste items en inspiratie voor outfits? Volg ons dan via onze social media kanalen facebook en instagram

Chat openen