Voorjaarstrends voor grote maten mode

grote maten mode

Ik vind het soms lastig welke trends er leuk zijn voor grote maten daarom zetten wij de leukste voorjaarstrends voor grote maten mode voor je op een rij

Vind jij het soms lastig om te oordelen welke modetrends nu ook leuk zijn voor grote maten? Ik snap het wel, naast dat ik eigenlijk vind dat je moet dragen waar jij je lekker in voelt kan ik me voorstellen dat jij ook mee wilt doen met de trends die er op dit moment zijn en waar jouw curves het mooiste in uitkomen. Zo zie je veel lange maxi-jurken in de winkels liggen maar ook wijde broeken zijn in. Maar hoe combineer je deze trends zodat het bij jouw figuur past. Hieronder geven we jou een aantal tips waarmee jij er dit voorjaar mooi bij loopt.

Maxi-jurk voor grote maten

De maxi-jurk en de maxi-rok is een trend die vanuit vorig jaar meegenomen is naar dit jaar en ik snap wel waarom. Wel is het accent op deze items meer gaan liggen op “zwierig”. en dat is perfect voor jouw curves. Met een maatje meer is het goed om een los model te shoppen en te zorgen dat de accenten van de maxi-jurk ligt op de punten waar jij trots op bent. Die jij dus wilt accentueren.

Tips maxi-jurk kiezen:

  • Brede heupen? Ga dan voor een off-shoulder model. Door het accent op je schouders te leggen komen je heupen en schouders met elkaar in balans. Dit zorgt ervoor dat je heupen mooier in balans zijn met de rest van je lichaam. Let op, heeft u een grote cupmaat dan is het aan je zelf te bepalen of je het geheel in balans vindt.
  • Ga voor een V-hals halslijn. Door het dragen van een v lijk je optisch groter.
  • Heb jij mooie lange benen? Zoek een jurk met een split zodat je net een stukje been laat zien tijdens het lopen.

Comfortabel en zakelijk?

Doordat veel mensen nu thuiswerken, willen we comfortabel zittende kleding. Dit zie je ook terug in de trends van het voorjaar. Echter naast comfort moet het er ook zakelijk uit zien zodat je er goed bij zit tijdens de online meeting met je collega’s. Wat heel comfortabel zit en er ook nog eens er leuk uitziet is een jumpsuit. Met een jumpsuit die een taille riem heeft accentueer je je taille. Ook hier kun je de tips van de maxi jurken over v-hals en off shouler gebruiken om jouw perfecte jumpsuit te kiezen. Wat ook heel leuk is voor het voorjaar is een oversized blazer. Kies eens een lange blazer dat verlengt jouw figuur optisch. Een kort jasje kan hoekig maken.

Wijde broeken voor grote maten

Ondanks dat de skinny jeans nooit uit de mode raakt zien we dit jaar weer de wijde broek terugkomen in het modebeeld. Waar je aan kunt denken qua trend zijn de broek met uitlopende pijpen, de straight fit, Marlene broeken, pantalons of cargo broeken. Wijde broeken zitten heel comfortabel (en wie wil dat niet). Op het moment dat je je wijde broek de kast uit haalt, is het het mooist als je daar een wat strakker model bovenkleding op draagt. Als je wijd van onder en van boven draagt wordt je ongewild toch breder dan dat je bent.

Leuke vrolijke prints tot aan rustige kleuren

Dit voorjaar zie je heel veel uiteenlopende prints en kleuren. Zo zijn de strepen helemaal in maar daarnaast zijn ook monochrome outfits helemaal in (is een outfit waar je een kleur als hoofdkleur pakt). Hierbij kun je denken aan eenzelfde kleur rok en blouse of toch gaan voor een tweedelig broekpak in dezelfde kleur. Daarnaast staan weer de vrolijke prints. Ga voor mooie grote opvallende prints dat past goed bij grote maten mode .Hiernaast zijn ook de vrolijke prints een voorjaarstrend. Of je gaat voor een grote gekleurde print of een subtielere print het kan allemaal je moet vooral doen waar jij je lekker bij voelt.

Ik hoop dat ik je inspiratie heb kunnen geven voor het aanvullen van je kast met leuke voorjaars mode die jij voor grote maten kunt vinden op onze curvy fashion pagina. Wat vooral belangrijk is dat je aantrekt wat jij wilt en dat je je curves zeker mag laten zien. Volg jij ons al op facebook? Hier laten wij regelmatig leuke looks zien.

Lieve groet,

Petra

Chat openen