5 minute make-up tips voor jou als drukke vrouw.

5 minute make-up
Oké, iedereen kent het wel, de drukke ochtendspits voor je naar je werk gaat. Of je nu kleine kinderen hebt die aangekleed moeten worden voor school, de hond die nog even snel uitgelaten moet worden of je man die zijn autosleutels mist. ‘s Morgens lijkt het altijd alsof je tijd te kort komt. Als je iedereen op weg geholpen hebt moet jij (nu echt) in razend tempo je haar nog doen en ook nog make-up aanbrengen. Want zeg nou zelf als jij er mooi uitziet in een leuke outfit en een beetje make-up dan krijg je toch ook het gevoel dat jij de hele dag aan kunt? Ik wel in ieder geval.

In deze blog geven we je tips waardoor jij in 5 minuten een mooie verzorgde look creëert en fluitend op tijd bent voor al jouw belangrijke zaken (zo dans je tussen de drukke bedrijven door en zie je er geweldig uit :)).

 

 

De 5 stappen voor een 5 minute make-up

Stap 1 Een goede voorbereiding scheelt tijd.

Om snel aan het werk te kunnen is het handig om alles bij de hand te hebben. Zelf heb ik een basis make-up tasje in de badkamer liggen waar alle items in zitten die ik dagelijks gebruik en dus hoef ik niet te zoeken. Dat geeft mij in ieder geval tijd en rust.

Stap 2 Keep it simpel

Ik vind het zelf leuk om te experimenteren met nieuwe kleuren en nieuwe technieken, echter als ik geen tijd heb val ik altijd terug op een simpele basis make-up. Hiervan weet ik dat ik deze eenvoudig aan kan brengen zonder veel poespas. In de ochtend heb ik gewoonweg geen tijd om serums in te laten trekken etc.. Probeer dat lekker rustig in de avonden te plannen (weer even een ME-time moment). Kies dus voor een make-up die jij snel en geroutineerd kunt aanbrengen.

Stap 3 Huidverzorging nooit overslaan
Een stap die je nooit mag overslaan is het schoonmaken van je gezicht. Breng een serum, oogcrème en dagcrème met SPF aan (mijn favoriet is een BB cream).

Stap 4 Make-up lukt prima binnen 5 minuten
Simpele stappen om snel je make-up aan te brengen.

  • pak je concealer en camoufleer die plekken die jij wilt;
  • breng met een mooie grote kwast transparante poeder op je T-zone aan;
  • pak jouw favoriete oogpotlood en trek een lijntje langs je wimpers;
  • neem jouw favoriete oogschaduw en breng die aan op het ooglid tot aan de arcade boog (een lichte oogschaduw in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauw bot is optioneel);
  • krul de wimpers en breng goede, mascara aan;
  • gebruik een (gekleurde) wenkbrauw gel of wenkbrauw poeder/potlood om de wenkbrauwen aan te zetten en in model te houden;
  • zet nog wat frisse blush aan op de wangen;
  • breng jouw lipstick aan en neem die mee in jouw handtas.

Stap 5 Neem extra make-up mee als dat nodig is
Heb je in de loop van de dag een afspraak, een etentje of een feestje waarbij je jouw look wat zou willen aanpassen? Neem dan die items mee in je tas zodat je in bijvoorbeeld een toilet je make-up kunt bijwerken. Handig is wel om zelf een spiegeltje mee te nemen mocht je niet in de buurt van een spiegel zijn ;-).

Wat doen we met onze haren?
Qua haarstyling doe ik zelf het volgende. Ik douche (als ik mijn haar ga wassen) in de avond zodat ik makkelijk mijn haar kan drogen en stylen. De volgende ochtend hoef ik het alleen wat te fixeren en klaar ben ik. Of als ik een bad hairday heb doe ik mijn haar in een staart/knot met wat glansspray en klaar.

Dit is hoe ik op drukke dagen met deze 5 minute make-up tips mijn look creëer. Laat het mij weten hoe jullie de ochtend “doorkomen”. Ik ben erg benieuwd naar jullie tips en trucs.

 

Chat openen