Een dag uit mijn leven

persoonlijk blog

Een persoonlijk blog vind ik nogal wat. Wat is er namelijk zo interessant aan mij of mijn leven dat mensen er daadwerkelijk over willen lezen. Echter regelmatig krijg ik, van mensen die mijn verhaal deels kennen, de vraag hoe een normale dag er voor mij uitziet. Hoe ik alles voor elkaar krijg maar ook wat doe je eigenlijk de hele dag als je een webshopeigenaar ben. Nu ben ik meer iemand die het hier niet over heeft maar dacht uiteindelijk waarom ook niet. Kortom een dag uit het leven van mij als webshophouder, moeder en chronisch rug patient.

5:30 Opstaan

Op dit heerlijke (kuch kuch) tijdstip gaat mijn wekker. Inmiddels zijn wij het gewend maar ik moet ook toegeven dat het best vroeg is. Mijn man en ik gaan dan naar beneden om samen nog even koffie te kunnen drinken voor hij naar zijn werk moet. Dit vind ik een heerlijk moment. Manlief gaat rond 6:20 weg en ik heb dan nog 40 minuten om nog even bij te komen voor het eerste kind naar beneden komt. In de ochtenden moet ik altijd rustig op gang komen doe ik dit niet kan het bepalend zijn (negatief) voor het verdere verloop van de dag.

8.30 Nora

Rond half negen als iedereen het huis uit is, ik onder de douche ben geweest en gegeten heb ga ik met de hond wandelen. Nora is onze zwitserse herder echt een lief beestje waar we veel plezier aan beleven en voor mij is het goed om 3 a 4 x per dag eruit te gaan om te wandelen.

9.15 Werken

Eindelijk om iets na 9 uur start ik mijn pc op en kan ik starten met werken. Ik bepaal op dit moment wat ik die dag ga doen. Pakketjes pakken en emails beantwoorden moet elke dag gebeuren maar (Content)Marketing, SocialMedia, Bloggen, Analyse van Google etc. etc. hoeft niet elke dag.
Daarnaast lees ik ook veel op blogs, ebooks en papieren boeken over de onderwerpen waarmee ik mijn shop nog beter kan maken.

11.15 Rusten

Tijd om even een half uur tot een uur te gaan rusten. Ik ga dan op de bank of op bed liggen en ga wat lezen, tv-kijken of zelfs mijn ogen dicht doen. Dit moet ik echt elke dag inplannen, doe ik dit niet dan kan je me aan het eind van de dag opvegen en de dag erna ook. Lastig vind ik het wel omdat ik hiermee ook toegeef aan het feit dat ik niet alles meer kan (lees: wie zijn wij over wat er met mij aan de hand is).

12.00-13.00 Lunchtijd en wandelen

De kids zitten al op de middelbare school dus ik ben tijdens de lunch alleen. snel neem ik een boterham ofzoiets en ga lekker met Nora wandelen. Krijg door het wandelen vaak wel weer energie en lopen is ook goed om te doen.

13.00 Werk

Weer achter de pc mails beantwoorden en verder met de taken die ik voor die dag opgesteld heb

15.00 Rusten

Ja, weer rusten, de kids komen nu ook thuis en liggend/hangend/zittend vanaf de bank kan ik even met hun kletsen over hoe hun dag is geweest.

16.00 Pakketten

Om 16.00 ga ik (de bijgekomen) bestellingen inpakken en zorgen dat ze om 17.00 uur bij het postkantoor zijn zodat ze nog dezelfde dag mee kunnen (geeft geen garantie dat het pakket ook daadwerkelijk de volgende dag binnen is bij de mensen en in deze periode duurt het zeker langer). En als Nora het wilt en werk laat het toe ga ik nog een klein rondje met Nora.

17.00 Koken

Waar gewerkt wordt krijgt met honger dus relaxed koken.

Na het eten en het afruimen is het voor mij gedaan en doe ik niet veel meer zittend achter de pc. Zodra mijn man thuis is gaan we samen nog even een flinke ronde met onze hond maken en de dag samen doornemen. Met mijn telefoon hou ik wel eea in de gaten qua SocialMedia en emails en dat gaat zo door tot ik naar bed ga.

 

Zoals je wellicht kunt zien is het runnen van een webshop maar voor een klein deel werken met de producten. Meerendeel van de tijd ben ik bezig met het werk achter de schermen en zorgen dat ik daadwerkelijk mijn rust pak. Doe ik dat niet dan pleeg ik roofbouw op mijn lichaam en dat is niet de bedoeling. Wat ik hierboven vertel is een gemiddelde dag wanneer het goed met mij gaat. Heb ik een slechte dag (of deel van de dag) dan schopt dat mijn planning in zijn geheel in de war.

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe jullie gemiddelde werkdag eruit ziet.

 

Een dag uit mijn leven 2

 

Chat openen