Inkopen voor de webshop

Inkopen voor de webshop 1

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe al die mooie en leuke artikelen van oa Ichi en Soaked in Luxury in mijn webshop komen? In deze blog vertel ik jullie graag hoe ik er voor zorg dat jullie als klanten heerlijk kunnen shoppen. De inkoop is een belangrijk onderdeel van de webshop. Immers met het inkopen van de verkeerde items zullen jullie als klanten niet de kleding vinden die je zoekt. Dat hangt natuurlijk allemaal van smaak af, maar je doelgroep kennen en weten wat ze graag willen kopen en ook nog voldoet aan de mode van het seizoen is de eerste stap in het inkoopproces.

 

Om het assortiment van Fashion by Fleur zo aantrekkelijk mogelijk te houden ga ik vier tot zes keer per jaar inkopen. Het aantal verschilt per merk en dit is weer afhankelijk van het feit of de merken ook tussen de grote collecties aanvullende collecties uitbrengen (oa Ichi en Soaked in luxury hebben meerdere collecties Oke by Me heeft 2 grotere collecties). Zoals jullie ongetwijfeld hebben gezien in de webshop verkopen wij kleding van o.a. ICHI en Soaked In Luxury. Deze twee merken hebben een eigen showroom waar je als ondernemer kunt rondkijken en de trends voor de volgende seizoenen kunt opdoen. Als er kleding tussen zit die ik geschikt vind voor mijn webshop plaats ik mijn bestelling. Deze bestelling kun je niet gelijk meenemen omdat we nu al gaan inkopen voor het voorjaar van 2017.

 

De collectie wordt een maand voorafgaand aan het seizoen afgeleverd. We lopen de dozen na, categoriseren de items, maken foto’s en beschrijvingen en publiceren vervolgens de kleding op de site. Dit is wat jullie zien als “New in Store”. Voordat de klant kan genieten van al het leuks wat er nieuw in de winkel ligt is er dus al een heel proces en veel werk aan voor afgegaan. Hoe leuk is het dan als die items door klanten goed ontvangen worden. Daar worden we echt helemaal blij van.

 

Het inkopen blijft altijd een feestje. De afstemming met de merken en het samen zoeken naar wat we voor onze winkel nodig hebben is iets waar ik van geniet. De meiden van de merken zijn zó behulpzaam en we werken echt samen om ook voor de nieuwe collecties weer iets moois te presenteren.

 

Daarnaast koop ik ook regelmatig accessoires in. Voor accessoires geldt het cash en carry principe. Je kunt in de groothandel gelijk je uitgezochte items meenemen. Dan koop je eigenlijk voor het huidige seizoen. Je hoeft dus niet te wachten en gelijk al die leuke trendy accessoires meenemen. Dat voelt soms echt als een kind in een candyshop.

 

Zo ik hoop dat jullie het leuk vonden om een klein kijkje in de keuken van een webshop te nemen. Een super belangrijk onderdeel van ons succes is hetgeen we inkopen. Iets waar ik elke keer weer van geniet en me al verheug op het seizoen dat de artikelen live gezet kunnen worden.

 

Maar eerst genieten van de zomer………. Fijne vakantie vast

 

 

Chat openen