10 zakelijke kledingtips

zakelijke kledingtips

10 zakelijke kledingtips

Soms is het lastig om outfits samen te stellen waarmee je zakelijk voor de dag kunt komen. Mannen hebben het redelijk makkelijk ze trekken een pak aan en hebben de keus uit een overhemd en (indien ze deze dragen) een stropdas. Wij vrouwen hebben veel meer keus wat natuurlijk heerlijk maar tegelijk ook lastiger is. Hieronder hebben we een aantal kledingtips waardoor jij er altijd correct uit ziet in jouw zakelijke outfit.

Wat we in ieder geval aanraden is om te kijken wat er binnen het bedrijf de “norm” is, met andere woorden wat draagt men. Draagt iedereen een mantelpak in een basis kleur zoals zwart, grijs etc? Of mag je ook in zomerjurkje met slippers naar je werk? Bij Fashion by Fleur houden we van kleur en fashion en daarom vinden we dat ook een zakelijke outfit best fashionable kan zijn. Houdt daarbij wel in je achterhoofd dat je representatief overkomt richting klanten.

Je zult begrijpen dat de dresscode op een advocatenkantoor anders is dan op een bloemenveiling. Houd hier rekening mee zonder je eigen stijl te niet te doen. Uiteindelijk is het ook belangrijk dat jij je prettig voelt in je outfit en dan straal je ook uit dat jij een echte powervrouw bent.

 

De 10 zakelijke kledingtips:

1. Basisstukken

Basisstukken zijn onmisbaar in een garderobe zo ook in je zakelijke garderobe. Als basisstuk zou iedereen in zijn kast moeten hebben een kwalitatief goede pantalon, colbert en mooie pumps zijn. Daarmee is je basis outfit klaar.

2. Kleding passend bij jou als persoon

Zakelijke kleding oké maar vergeet vooral niet jezelf als persoon. Ben jij een stoer type? Draag dan niet dat mantelpakje waar jij je niet lekker in voelt, kies voor kleding die bij jouw figuur past en waar jij je lekker in voelt. Mensen zien het als je je niet comfortabel voelt in bepaalde kleding.

3. Te bloot

Natuurlijk kun je ook trends volgen die bij je zakelijke look passen. Maar wees er bewust van dat je kleding nooit ‘te bloot’ is. Een te korte rok of te laag uitgesneden blouse is ‘not done’. Let er op dat je ondergoed niet te zien is door je kleding.

4. Panty’s

Draag je panty’s zorg dan altijd voor een extra panty in je tas! Een panty met een ladder is not done. Met de extra panty maak je snel weer een onuitwisbare indruk. Let wel op de kleur van de panty. Persoonlijk vinden we een zwarte panty altijd elegant staan, ben jij meer het type voor een huidkleurige panty zorg dan dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Huidkleurige panty’s kun je het beste iets donkerder kopen dan je huid. Let op dat ze niet te glanzend of te mat zijn.

5. Accessoires en sieraden

Accessoires en sieraden complimenteren een outfit. Met een zakelijke outfit is het belangrijk dat je spaarzaam bent met sieraden. Draag niet te excessieve stukken. Kies voor een kwalitatief goede sjaal of een subtiele ketting. Dit geldt ook voor je tas; een te grote tas is niet aan te raden.

6. Schoenen

Investeer in een paar klassiekers. Kies liever voor één paar goede pumps dan voor meerdere “goedkope” schoenen. Bij schoenen kun je snel de kwaliteit aflezen en ja… het is nu éénmaal te zien dat je geinvesteerd hebt in een paar goede schoenen. En…. nooit met ongepoetste schoenen naar kantoor. De eerste indruk is heel belangrijk en dan zie je er qua kleding uit om door een ringetje te halen en dan heb je ongepoetste schoenen, dat kan echt niet…

7. Haar

Een verzorgd kapsel (dus geen vet haar) is ook een onderdeel van je zakelijke outfit. Als je highlights hebt of je haar verft zorg er dan voor dat je het bijhoudt en niet met uitgroei rondloopt. Heb je een formele afspraak? Draag je haar vast (als je lang haar hebt) of zorg ervoor dat je haar in een verzorgd model is geföhnd.

8. Nagels

Verzorg je nagels en geef ze bijvoorbeeld een passend kleurtje bij je outfit. Afgebladderde nagellak ziet er onverzorgd uit.

9. Make-up en parfum

Draag een subtiele parfum. Ook met je make-up kun je klasse uitstralen. Een goed aangebrachte en subtiele make-up voor naar je werk ziet er anders uit dan zware make-up tijdens een diner of avondje uit. Een subtiele basislook ziet er vooral fris en professioneel uit. Bekijk Tips & tricks voor deze look in de onderstaande video; hierin legt visagiste Gigi Bowmer van Estée Lauder uit hoe je deze look kan creëren. Basis Businesslook

10. De Jas

Bij een nette zakelijke outfit hoort een passende nette jas. Voorkom dus dan je in een outdoor jas of sportieve jas naar je werk gaat. Bij een zakelijke look past meer een mooie wollen jas of trenchcoat.

Heb jij ook een favoriete zakelijke stijl? Wij zijn erg benieuwd naar wat die stijl is, deel je zakelijke outfit op onze facebookpagina.

 

 

 

 

Chat openen