3 tips om je kledingkast in te richten

3 tips om je kledingkast in te richten 1

Oh wat zouden we graag een inloopkast willen hebben. Dat is toch wel de droom van elke vrouw, vinden jullie niet? Alles mooi op kleur, kledingstuk en een grote ruimte voor je schoenen. Maar……. helaas dat is voor velen niet weggelegd en ook niet voor mij. Hoe zorg je er dan toch voor dat je kledingkast netjes blijft? In deze blog geef ik je graag 3 tips om je kledingkast in te richten, zodat je toch met een beetje fantasie je eigen (inloop) kast hebt.

 

 

kledingkast

Je kledingkast inrichten met mooie opbergmandjes oogt erg netjes én stijlvol

Een opgeruimd huis staat voor een opgeruimd gevoel. Net als dat je veel aandacht aan je interieur geeft waarbij rust en netheid zorgen voor dat echte thuis gevoel geldt dat ook voor je kledingkast.

Denk daarom ook niet bij je kledingkast, ik gooi alles er gewoon in en deurtje dicht en niemand ziet het. Dat klopt, niemand ziet het, maar een opgeruimde kledingkast heeft veel voordelen. Om je een beetje te helpen geef ik je graag drie handige tips om je garderobekast mooi en efficiënt in te richten.

 

 

Tip 1: maak gebruik van mandjes

Heb jij ook zo’n hekel aan al die losliggende beha’s, slipjes, sokken etc. Los het op door op je planken te werken met mooie mandjes. Zo kun je per mandje je beha’s en slipjes opbergen en creeer je rust. Dit is een simpele en goedkope oplossing om rust in je kast te realiseren. En… door de keuze van je mandjes geef je er je eigen touch aan. Ook je lades kun voorzien van mandjes of ladeverdelers waardoor ook daar alle kleding netjes op zijn plek blijft.

Tip 2: gebruik bijpassende kledinghangers

Niets zo lelijk als een allergaartje van kledinghangers. Hotels worden er op afgerekend als er een paar armoedige kledinghangers in de kast hangen. Wil je rust en eenheid realiseren kies dan een mooie kledinghanger (bijv. van hout of een rustige kleur) en gebruik alleen dit model. Zo oogt het gelijk een stuk netter!

Tip 3: kledingkast inrichten op soort

Het klinkt misschien pietluttig maar als je je kledingkast inricht op soort kleding en of kleur dan zul je versteld staan van het effect. Ook is het (na even wennen) makkelijker bij te houden omdat je weet waar de shirtjes liggen, de vesten, jasjes hangen etc. Zorg er daarbij ook dat je kleding altijd netjes is opgevouwen waardoor er strakke lijnen in je kledingkast ontstaan. Niets is zo onrustig als een berg verkreukelde kleding waarin niets terug te vinden is. Bijkomend voordeel is dat je niet voor je je kleding aandoet hoeft te strijken. Het blijft netjes in je kast.

Met deze drie handige tips heb je in no time je eigen inloopkast gecreëerd en hoef je nooit meer te zoeken naar dat ene leuke shirtje. Je vriend of partner zal je ook dankbaar zijn omdat je hiermee de tijd voor kledingkast aanzienlijk beperkt 🙂 Dus sneller op weg naar dat gezellige restaurant of bistrootje voor een heerlijke avond, waarin jij straalt met je mooie outfit.

 

Tip: Een kast op maat laten maken is vaak een dure grap, gelukkig hebben ze bij Ikea de Pax kasten die je gemakkelijk met een planner naar jouw smaak kunt inrichten.

Chat openen