3 tips om je tshirt het beste te wassen

linnen shirt

Wassen, echt niet mijn favoriete bezigheid, maar moet gebeuren. Daarom heb ik  hieronder 3 tips waardoor jij nog langer van jouw gekochte tshirts kunt genieten.

Laten we wel wezen ik heb mazzel, mijn man doet al de wasjes bij ons in huis. Dit is gekomen doordat ik chronische rugklachten heb en gewoonweg niet te veel kan tillen en bukken en wat is wassen……wasmanden halen uit de kamers, tillen en steeds bukken om de was in de machine te stoppen. Dit is dan ook de reden dan mijn geweldige (en dat mag wel gezegd worden) man de was doet en veel meer zware klussen in het huishouden voor zijn rekening neemt.

Maar nu terug naar het onderwerp ;-). T-shirts die je gekocht hebt wil je het liefst zo lang mogelijk goed houden zodat je er lang plezier van kunt hebben. Wij hebben 3 tips op een rij gezet waardoor jij nog langer plezier kunt hebben van je kledingstuk en dat je de kleuren ook nog eens zo optimaal mogelijk houdt. Met een verwassen t-shirt wil je natuurlijk niet aankomen.

3 praktische tips voor het wassen van je tshirt

 • Binnenstebuiten wassen
  Was je t-shirt altijd binnenstebuiten (ook degene zonder applicatie). Hierdoor voorkom je slijtage aan de buitenkant. Jouw shirt blijft mooier van kleur, voor een frisse en stralende look.
 • De juiste temperatuur (30 – 40 graden Celsius)
  Het is belangrijk om voor het wassen even het label te lezen. Op dit label staat aangegeven wat de beste temperatuur is om jouw item te wassen. Echter als je wast op 30 tot 40 graden Celsius kan dat doorgaans geen kwaad.
  Let op: witte T-shirts wassen op 60 graden? Check in het label of dat kan, om te voorkomen dat ze te veel krimpen.
 • Wassen met waspoeder
  Was T-shirts en andere kleding liever met poeder dan met vloeibaar wasmiddel. Het maakt jouw kleding frisser en schoner, en is bovendien goedkoper.
  Let op: maak het waspoederbakje regelmatig even schoon.

Extra tip: Heel af ten toe wassen met natuurazijn in plaats van wasverzachter geeft een goed restultaat. Doe dat niet te vaak, maar gebruik het als een krachtig middel als jouw shirts niet goed meer schoon worden. En gebruik witte wasmiddel voor witte kleding en gekleurd voor gekleurde kleding.

Je kunt op deze manier jouw shirts wassen met het mooiste resultaat en ben jij opzoek naar nog meer t-shirts? Kijk dan hier.

Veel was plezier!

 

Petra

Chat openen