Hoe kan kleding verslanken?

Hoe kan kleding verslanken? 1

Ken je dat? Je staat voor de spiegel in je outifit van die dag en je ziet dat je voller lijkt dan de werkelijkheid? Dit kan opgelost worden door kleding. Hieronder geven we je een paar tips en trucs waarmee jij nog mooier voor de dag kan komen.

Hoe kan kleding verslanken?

Zorg dat je de juiste kleding hebt om er slanker uit te zien dan zonder kleding. Kies je kleding met zorg uit, zorg je kleding je silhouet ondersteunt, je vormen extra accent bezorgt (show your curves!) en de eventuele vetrandjes verdoezelt.

Let op volgende 4 elementen.

De Maat

Let erop dat kleding goed past, liever een maatje groter dan dat de kleding ergens strak zit, hierdoor creeer je het gevoel dat je optisch dikker bent dan het geval is. Heb jij geen standaard maat probeer dan zelf ( of door iemand anders in je omgeving) de kleding zo aan te passen dat het kledingstuk perfect zit.

Kleurgebruik

Zwart maakt je slanker en felle kleuren en prints geven je outfit een vrolijke touch echter andere effen en neutrale kleuren hebben ook een afslankend effect. Heb je graag strepen dan zijn verticale en diagonale strepen de strepen om je slanker te doen lijken.

De vorm

Niets doet minder voor je silhouet dan vormeloze kleding. Dus wil jij een mooier en slanker silhouet dan is het essentieel om kledingstukken met een mooie vorm te kopen. Kijk eenA-lijn, bootcut jeans, schoenen met hakjes, 3 kwart mouwen en (heel belangrijk en vaak onderschat) shapewear.

De stof

Ook stof kan jouw silhouet net dat beetje extra geven, ga voor stoffen die “rijk” zijn waardoor je curves nog mooier gevormd worden dan dat ze al zijn. Denk daarbij aan fijn katoen, zijde, wollen jersey, kasjmier etc

Tips voor kleding die jou slanker doen lijken

Show skin

Kies voor een (kleine) décolleté dan een hoge hals (cols liever vermijden Wil je toch niet te “bloot”zijn expirimenteer eens met een trendy sjaaltje.

Creëer smalle verticale stroken.

Door het dragen van een openhangend vest creër je smalle stroken (3 stuks doordat je in het midden het “vlak” doorbreekt). Hierdoor creeer je een look waarmee je er altijd slanker uit zult zien.
Accentueer je taille.

Kies voor kleding met een voorgevormd model: een getailleerde top of een blazer. Ook een wikkeljurk accentueert je taille. Heb je bv een blousejurk dan kan je kiezen voor het gebruik van een smal tailleriempje om je taille te accentueren.

Bron: styletrip

Chat openen