Ik ga op vakantie en neem mee?! Inpakken voor de vakantie

inpakken voor de vakantie

 

De titel geeft het eigenlijk al aan. Een vraagteken én een uitroepteken. Want als ik op vakantie gaat dan vraag ik me af wat neem ik mee? Is het niet te weinig (en de praktijk wijst altijd uit dat de helft van de kleding de koffer niet uit komt)? Maar ook zeker een uitroepteken. Wat neem ik in hemelsnaam mee? Je kent het wel, overdag snikheet en de avonden toch te fris.

Inpakken voor de vakantie

Voor mij is het inpakken voor de vakantie een hele geweest afgelopen jaar, want wij zijn met het gezin naar IJsland geweest (gemiddelde temperatuur 15 graden) en daarna plakken we er een rondreis in de USA aan vast waar het weer 25 tot 30 graden is. Veel verschillende kledingtypes dus! Omdat we rondreizen met een huurauto zullen zitten kunnen we niet al te veel meenemen. En als klapstuk een afsluiter in New York (de laatste modetrends from the Big Apple volgen in een latere blog ;-)).

Wij vrouwen hebben natuurlijk de meeste ruimte nodig, dus helaas voor mijn partner, hij zal het met een klein koffertje moeten doen :). Dan had hij zijn eigen koffer maar moeten pakken, want misschien herkennen jullie dat ook wel! De man lijkt zich totaal niet druk te maken over het inpakken. Hij zegt altijd: “als ik iets vergeten ben koop ik het op vakantie wel”. En dat is natuurlijk voor de USA helemaal waar, met een lege koffer heen en dan lekker shoppen in de grote malls.

Maar ook als je wat dichterbij blijft is het natuurlijk zaak dat je nog steeds fashionable voor de dag komt. Meerdere bikini’s zijn een absolute must en natuurlijk ook voor ‘s avonds op de boulevards en dat heerlijke visrestaurant wil jij natuurlijk op je best te voorschijn komen.

De truc is natuurlijk om de kleding die je meeneemt zo uit te zoeken dat je er veel verschillende combinaties mee kunt maken. Zo heb je niet het gevoel dat je elke dag hetzelfde aantrekt. Meerdere laagjes kunnen je ook helpen om je te kunnen kleden afhankelijk van het weer. Voor als het frisser wordt kan je ook kiezen voor een vest in plaats van een jas. Naar IJsland neem ik een lichtgewicht jasje mee wat warm genoeg is voor het weer op het eiland maar erg weinig ruimte inneemt.

En heeft het gewerkt? Ik kijk terug op een heerlijke reis waar ik genoeg variatie in kleding voor de verschillende temperaturen had meegenomen. Het enige wat “mis” was gegaan qua kleding op IJsland is dat mijn jas niet wind dicht was en op een vlak eiland als Ijsland waait het enorm. Voor de rest kwam ik goed uit met mijn kleding. Wat Amerika betreft hebben we tussentijds kunnen wassen en tja er zijn nou eenmaal leuke Outlet stores daar (lees zelfs hele dorpen) en hebben we fijn wat bij geshopt. Echter ik denk wel dat ik was uitgekomen met mijn kleding maar zeg nou zelf, shoppen in outlet shops is ook gewoon leuk.

Nu je alles hebt uitgezocht moet het ook nog allemaal mee in je koffer. Je hebt vast weleens gehoord van verschillende technieken (oprollen, gewoon in tas doen, speciale manier van opvouwen etc). In onderstaand filmpje worden 4 hypes op inpak gebied getest om te onderzoeken welke manier van inpakken het beste werkt. Zo houdt je in je koffer ook nog ruimte over om nieuwe items te kopen op je vakantiebestemming.

Kijk maar eens naar de clip hier beneden en leer hoe de inpakhypes werken en weet je ook direct of ze ook werken ;-).

 

 

 

Chat openen