Kleurtype Lente

lente kleurtype

Kleurtype van de Lente

Het “lentetype” is een kleurtype wat valt onder het 4 seizoenen-systeem. Het lentetype wordt ook wel “pure lente” of “warme lente” genoemd. De belangrijkste kenmerken van het kleurtype lente zijn warm, helder en licht. Andere kenmerken van dit type zijn fris, speels, energiek en lichtvoetig. Bij het kleurtype lente hoort een warme ondertoon in je huidskleur. Lentetypes hebben vaak goudblond of rossig haar, soms sproetjes en grijs blauwe, groene of lichtbruine ogen. Voorbeelden van bekende lentetypes zijn Gwyneth Paltrow, Kate Hudson en Drew Barrymore.

Wat is perfect voor lentetypes?

Bij lentetypes staan kleuren die zacht in elkaar overlopen het beste. Scherpe overgangen staan niet mooi, omdat je een vrij lichte uitstraling hebt en er dan een te groot contrast wordt gecreëerd. Mooie, frisse kleuren om dit doel te bereiken zijn: licht geel, licht oranje, perziktint en turkoois. Zorg dat je kleding warmte, helderheid en lichte kleuren uitstraalt. Helder houdt in dat de kleuren puur zijn en niet met grijs gemengd, zoals gedempte kleuren. In koele kleuren zit vaak een blauwpigment en bij een lentetype moet juist gezocht worden naar kleding met een geelpigment. Voorbeelden van koele kleuren zijn grijs, zilver, wit, grijsblauw, framboos-roze en paars.

Naast warme kleding is helderheid dus ook erg belangrijk en om dit te accentueren worden sprekende kleuren aangeraden, vlak onder je gezicht. Anders ziet het lentetype er al snel wat saai uit. Ook kan er een accent aangebracht worden door sprekende make-up, sieraden, een bril of een sjaal. Warme lentetypes hebben vaak vrij licht haar, een lichte huid en redelijk lichte ogen waardoor het mooi staat om kledingcombinaties in een laag licht-donkercontrast te kiezen, kleuren die dus zacht in elkaar overlopen. Basiskleuren voor je schoenen zijn camel, marineblauw en chocoladebruin. Voor sieraden kun je het beste kiezen voor geel- en oranje goud, tin en zilver in combinatie met goud.

Welk kleurtype ben ik?

Misschien vraag je je af: Welk kleurtype ben ik? en wil je graag jouw persoonlijke kleurtype bepalen. De kern van de 4 seizoenen-analyse is dat ieder persoon een natuurlijk seizoenstype heeft wat is gebaseerd op de ondertoon van je huid, haar- en oogkleur. Het dragen van kleding dat in harmonie is met de kleuren van je huid, haar en ogen zorgt ervoor dat jouw huidskleur beter overkomt en minder opvalt. Kleuren die niet in harmonie zijn met jouw eigen kleur zullen “vloeken” en ervoor zorgen dat je er flets en ongezonder uit gaat zien. Wanneer je weet welk seizoenstype bij jouw lichaam past, kun je de kleuren van je kleren, accessoires en make-up hierop afstemmen. Wil jij weten welk seizoenstype jij bent? Kijk dan hier

Twee factoren spelen een rol bij het kleurtype bepalen:
1. Kleurtype: op basis van de ondertoon van je huid kan een onderscheid gemaakt worden tussen koele en warme types.
2. Contrasttype: op basis van de natuurlijke kleur van je haren en ogen kan een onderscheid worden gemaakt tussen harde en zachte types.

 

Chat openen