Kleurtype zomer

zomertype

Kleurtype zomer

We kennen vier kleurtypes die gebaseerd zijn op de vier seizoenen. Op basis van je huidtype en de kleur van je haar en je ogen kan jij bepalen welk type je bent. Deze indeling bestaat inmiddels honderd jaar en is door een kunstschilder bedacht. Hij ontdekte dat bij portretten die hij geschilderd had sommige kleuren wel of niet goed stonden. Hij zag een verband met het huidtype en de haarkleur. Bij de aanschaf van kleding en accessoires is het handig om te weten welk kleurtype je bent, dit geeft een richting aan welke kleuren je goed staan en je sterke kanten benadrukken. Vind dus gauw het antwoord op de vraag: ‘Welk kleurtype ben ik?’ Wij kunnen je daarna helpen met kleding die bij jouw kleurtype past.

Kleurtype zomer

 

Het kleurtype zomer en het kleurtype winter zijn allebei koele kleurtypes. Er zijn wel grote verschillen tussen wintertypes en zomertypes. Wintertypes hebben een diepe en donkere uitstraling en zomertypes hebben een lichte en zachte uitstraling. Daarnaast is het zomertype, net als het herfsttype, een gedempt kleurtype. Je ziet er het mooist uit in gemengde en gedempte kleuren. Als zomertype heb je een lichte huidskleur en asblond tot asbruin haar. Je ogen zijn grijs, blauwgrijs of zachtbruin. Denk hierbij aan het Scandinavische type. Ook Kate Middleton en Doutzen Kroes zijn zomertypes.

 

Tips voor kleurtype zomer

 

Donkerblauw is voor het koel zomertype veel mooier dan zwart. Zwart doet je ouder lijken. Het is belangrijk dat je kleren niet te donker zijn. Gedempte kleuren staan je goed. Dat betekent dat er grijstinten in moeten zitten. Je favoriete kleuren zijn blauw, groen en chocoladebruin. Het is belangrijk dat je kleuren kiest die veel blauw in zich hebben. Warmere kleuren maken je huid meteen geel. Vaak zie je dat al in één oogopslag. Ook is het beter om niet te kiezen voor kleding die te fel van kleur is. Je valt dan zelf helemaal in het niet bij je kleding en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zilveren accessoires passen beter bij je dan goud. Let even op bij het verven van je haar. Als je je haar donkerder verft, zal je snel een wintertype worden. Dat betekent dat je daarbij rekening moet houden in je kleurkeuze.

Met de tips voor kleurtype zomer kan je nu aan de slag met je garderobe. Als je kleren draagt die passen bij de kleuren van je huid, haar en ogen oogt je huidskleur gezonder. Als je de indeling van de kleurtypes volgt, voegt je kleding echt wat toe en laat je stralen.

Wil jij weten welk kleurtype jij bent? Klik dan hier

Chat openen