Welk kledingtype ben ik?

welk kleurtype ben jij?

Wat zijn kleurtype?

Er zijn vier soorten seizoentypes, op basis van je huidskleur, haarkleur en oogkleur val je in een bepaalde categorie. De vier types zijn: zomertype, wintertype, lentetype en herfsttype. Je kan je kleurtype bepalen door te kijken naar de beschrijvingen van de verschillende kleurtypes. De ene kleur staat je geweldig terwijl een andere kleur je juist totaal niet staat, dit heeft te maken met je kleurtype. Een pastelkleurig rokje kan bijvoorbeeld erg mooi staan bij je vriendin, maar als jij deze aantrekt vind je het maar niks. Het is daarom handig om erachter te komen welk kleurtype jij bent, zo kom je erachter welke kleuren je mooi staan en welke minder.

Je kleur/seizoentype bepalen

Om je kleurtype te bepalen moet je als eerst kijken naar je huid, deze kan blank zijn met een roze ondertoon of juist getint met een gelige ondertoon. Daarna kijk je naar je haar, is je haar bruin, zwart, blond of juist rossig? Als laatste kijk je naar je ogen, heb jij groene, bruine, blauwe of grijze ogen? Als je deze kenmerken van jezelf hebt omschreven kan je erachter komen welk type jij bent.

Welk kleurtype ben ik?

Om erachter te komen welk type jij bent kan je de onderstaande omschrijving lezen en kijken welke beschrijving het beste bij jou past.

*Wintertype: Je hebt een bleke of licht getinte huid met een koele blauwe ondertoon. Je ogen zijn bruine, blauwe, groene of grijs en je haar is donkerbruin of zwart. Je hebt geen zomersproetjes en het contrast tussen je huid en haar is erg groot. Voorbeelden van personen met een wintertype zijn Liv Tyler en Oprah Winfrey

*Zomertype: Je hebt blond haar met een koele ondertoon, je huid is licht met een koele ondertoon en je ogen zijn blauw, grijs of heldergroen. Voorbeelden van personen met een zomertype zijn Cameron Diaz en Jennifer Aniston.

*Lentetype: Jij hebt goudblond of rossig haar en hebt een lichte huid met een warme ondertoon. Je ogen zijn lichtblauw, groen of grijs. Voorbeelden van personen met een lentetype zijn Michelle Pfeiffer en Nicole Kidman.

*Herfsttype: Je hebt donkerblond tot chocoladebruin haar met een gouden of koperen gloed. Je huid is licht tot beige en je ogen zijn bruin, hazelnoot of groen. Voorbeelden van personen met een herfsttype zijn Jennifer Lopez en Julia Roberts.

Op de vraag welk kleurtype ben ik heb je nu als het goed is een antwoord gekregen, bij elk type staan andere kleuren mooi. Een wintertype kan het beste koele kleuren dragen, zoals grijs, zwart of zilver. Een zomertype kan het beste pastelkleuren en kleuren met een blauwe ondertoon dragen. Iedereen heeft een ander type en daarom staat de ene kleur jou geweldig en de andere kleur niet.

Als je weet welk type jij bent zal het een stuk makkelijker worden om te online te shoppen bij fashion by fleur ;-). En met al deze tips kunt je met een gerust hart een goede basis garderobe samenstellen.

 

Chat openen