Kleurtype Winter

kleurtype winter

Ben jij een wintertype?

 

Iedereen heeft bepaalde kleuren die heel mooi bij je staan of juist kleuren die je totaal niet staan. Welke kleuren je wel of niet staan kan worden bepaald door welk kleurtype jij bent. Er zijn vier kleurtypes, hieronder zullen ze allemaal kort omschreven worden.
Wintertype: Heeft een donkere of lichte grijs-beige huidskleur met een blauwe ondertoon. Wintertypes hebben donker haar, zoals zwart of donkerbruin. De ogen van wintertypes zijn blauw, groen, zwart of bruin.
Zomertype: Heeft een koele en lichte huidskleur. Zomertypes hebben asblond of asbruin haar en donkere wenkbrauwen. De ogen van zomertypes zijn blauwgrijs, grijs of zachtbruin.
Lentetype: Heeft een lichte haarkleur, zoals goudblond of lichtrossig. Lentetypes hebben een lichte en warme huidskleur met lichte wenkbrauwen en blauwe, lichtgroene of lichtbruine ogen.
Herfsttype: Heeft een warme huidskleur. Herfsttypes hebben donkerblond, donkerbruin of rood haar. Daarnaast heeft een herfsttype ook opvallende wenkbrauwen en bruine of groene ogen.

In dit artikel zal er dieper worden ingegaan op het wintertype. Er zal antwoord worden gegeven op de vraag: ben ik een wintertype en er zullen tips wintertype gegeven worden.

Ben ik een wintertype?

Vraag jij je af of je een wintertype bent? Enkele voorbeelden van wintertypes zijn Liv Tyler, Victoria Beckham, Audrey Hepburn en Caro Emerald. Pas jij ook in deze categorie? dan ben je een wintertype. Een herkenbaar punt van een wintertype is dat er een groot contrast is tussen de kleur van de huid en de haarkleur.

Tips wintertype:

– Kleding:
Over het algemeen staan heldere kleuren erg goed bij een wintertype, ook kleding met een blauwe ondertoon zal mooi staan.
Wel: Wintertypes staan heldere diepe tinten goed, maar ook diep paars, smaragdgroen en saffierblauw en zilverwit staan goed.
Niet: Draag als wintertype geen warme tinten, denk aan oranje, beige, bruin of pasteltinten. Deze kleuren staan niet mooi bij je huidskleur.
– Schoenen en tassen:
Wintertypes dragen vooral koele tinten goed, zwart is onmisbaar voor een wintertype. Alle kleuren passen wel goed bij een wintertype, zolang het maar geen warme kleur is. Naast zwart kan je denken aan grijs, marineblauw, bruinrood en taupe.
– Sierraden:
Zilver en goud staan beide mooi bij een wintertype, maar vaak staat zilver net iets mooier dan goud.
– Make-Up:
Koele tinten staan een wintertype het mooist, denk hierbij aan grijs, blauw of zwart. Voor de oogschaduw staan grijs-, en blauwtinten erg mooi. Roodtinten staan erg mooi op de lippen of nagels van een wintertypen.

In dit artikel heb je als het goed is antwoord gekregen op de vraag of je een wintertype bent. Verder zijn er ook enkele tips voor wintertypes gegeven. Het belangrijkste om te weten als wintertype is dat koele kleuren het mooist staan, zoals blauw, zwart of zilver.

Chat openen