Organiseren van je kledingkast

organiseren van je kledingkast

Tips voor het organiseren van je kledingkast

Raak je zo nu nu en dan het overzicht kwijt in jouw kledingkast en grijp je meestal naar dezelfde kledingitems?

Dan is het tijd om jouw kledingkast eens te gaan opruimen! Soms weet je niet meer weer wat je er allemaal in hebt hangen. Het is dan fijn om alle kleding eens allemaal door je handen te laten gaan om te zien wat je zo allemaal in huis hebt. Je kunt meteen alles eens goed gaan ordenen en wegdoen wat niet meer past of er niet meer zo mooi uitziet. Het kan ook zo zijn dat je uitgekeken bent op bepaalde kledingstukken of dat ze niet meer zo trendy zijn. Nu is dan ook het moment daar om je garderobe aan te vullen met een paar modieuze items. Neem eens een kijkje bij het label Yest en ga hippe Yest kleding kopen die uiterst betaalbaar is. Zo kun je voortaan iedere dag iets leuks aandoen en steeds nieuwe combinaties maken met al jouw kledingstukken.

Om voortaan een perfecte outfit tevoorschijn te toveren uit je kledingkast, geven wij jou een aantal handige tips voor het opruimen kledingkast en om jouw garderobe goed te ordenen.

Maak een onderverdeling naar de verschillende items

Het is aan te raden om de verschillende soorten kledingstukken handig bij elkaar te hangen of te leggen, zodat je in één oogopslag ziet waar je uit kunt kiezen. Zo maak je een rijtje kleding met leuke broeken, jurkjes, rokjes en blousjes met tunieken. De verscheidene shirts kun je netjes opvouwen. Met geordende stapeltjes kleding kun je handig ruimte besparen. Verder is het ook fijn om kledingstukken uit jouw basisgarderobe en panty’s, leggings of treggings bij elkaar op te bergen. Zo kun je als je er behoefte aan hebt, snel jouw outfit compleet maken.

Als je nog extra kastruimte hebt, is het handig om de warmere kledingstukken apart in de kast op te bergen van de luchtigere kleding. Zo hoef je in warme jaargetijden of op een mooie zomerdag niet eerst alle kleding door te spitten op zoek naar een luchtig blousje of zomerse outfit. Zo maak je vlot jouw kledingkeuze. Als het weer wat koeler is, kun je even kijken wat er zoal voor bijpassende vesten of truien met jouw gekozen kleding te combineren zijn. Dat bespaart een hoop tijd en het voorkomt frustaties. Bij gebrek aan ruimte kun je het overgrote deel van jouw (winter)garderobe gewoon apart houden en ergens anders opbergen in speciale kledingzakken of een grote box. Zo slaag je snel in het opruimen klediingkast.

Sorteren op kleur

Om niet mis te grijpen of eindeloos lang te moeten zoeken naar een passende outfit, kun je het beste de kleding vervolgens sorteren op kleur. Je krijgt dan een goed overzicht en ziet meteen welke items in een bepaalde kleur beschikbaar zijn. Zo stel je vlot jouw kleding samen en kun je alles snel uit de kast pakken voor die bepaalde kledingstijl. Niets is namelijk zo vervelend dan dat je jouw kleding niet gemakkelijk kunt terugvinden. Met een efficiënte ordening in jouw kledingkast is dat probleem snel verleden tijd.

Geef jouw kleding en jouzelf de ruimte!

Zorg voor voldoende kastruimte, zodat je kleding niet opeengepakt in de kast zit. Het is goed om voor enige ruimte tussen de kledingstukken te zorgen. De verschillende items blijven dan mooier en kreuken minder. De kleding blijft mooi in model en het is dan ook niet nodig eerst deze te moeten strijken. Ook blijft jouw kleding langer fris als je jouw kledingstukken uit elkaar kunt hangen. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie in jouw kledingkast en voorkomt muffe geurtjes. Dit helpt je tevens bij het organiseren kledingkast, want alles is meteen een stuk overzichtelijker. Zo bespaar je een hoop tijd en moeite en zorg je ervoor dat je er meteen tiptop kunt uitzien in jouw gekozen outfit.

Als je de accessoires apart opbergt van de overige kledingitems, blijft jouw kledingkast goed overzichtelijk. Bovendien kun je snel een bijpassende accessoire vinden en jouw outfit helemaal af maken met een leuke shawl of ceintuur.

Nu kun je weer volop gaan shoppen!

Na het organiseren van je kledingkast is het tijd om te zien wat je kunt aanvullen. De dameskleding die je shopt bij Fashion by Fleur kun je zo een mooi plekje in je kast geven. O.a. de kledingcollectie van Yest verdient zeker een plekje in jouw kledingkast. Bekijk snel de kleding van dit leuke en modieuze kledingmerk!

Chat openen