Help er zit een zweetgeur in mijn biker jas dames!

zwart bikerjasje dames

De zweetgeur uit oa jouw biker jas dames verwijderen doe je zo!

Tijdens een dagje weg jezelf constant ongemakkelijk voelen omdat je het idee hebt dat jouw jas naar zweet ruikt, herkenbaar? Hieronder geven wij tips hoe jij jouw (biker)jas schoon kunt maken.

Je bent gelukkig niet de enige die last kan hebben van zweetgeurtjes in je kleding, want iedereen transpireert. Zweetgeurtjes kunnen hardnekkig en zeer vervelend zijn. Zeker als het zweet al wat langer in je biker jas dames zit en dus gaat ruiken.  Wanneer je de jas, waarin je hebt getranspireerd, te lang laat liggen groeien er melkzuurbacteriën en laat die bacteriën nou degene zijn die zorgt voor de niet gewenste geur. Het is daarom dus belangrijk dat je snel actie onderneemt om te voorkomen dat de zweetlucht in je jasje trekt. Vaak blijven de geurtjes zelfs na een goede wasbeurt aanwezig en kunnen zelfs jouw deodorant en of parfum je niet helpen met maskeren van de geur. En om jou te helpen er wat aan te kunnen doen heb ik een aantal tips voor jou verzameld om voorgoed vaarwel te zeggen tegen onaangename geurtjes in vb jouw favoriete blazer. 

Tip 1: wondermiddel azijn voor jouw biker jas dames

Azijn is niet duur daarom is het gebruiken van azijn een goedkope manier om jouw biker jas weer fris te laten ruiken. Als eerst vul je een emmer met veel azijn en een scheut lauwwarm water. Vervolgens doe je het jasje in de emmer en laat het intrekken. Wanneer de azijn goed is ingetrokken, was je de jas op een standaard wasprogramma in de wasmachine (lees voor je aan de slag gaat even het labeltje zodat je weet hoe heet je je jasje kunt wassen). Na het wassen zal je zien dat je colbertje niet alleen vrij van geurtjes is maar hij is ook nog eens super schoon. Klassieke win win situatie dus.

Tip 2: Dettol voor jouw jasje 

Je kent Dettol van het schoonmaken van oppervlaktes en zelfs wondjes maar je kunt het ook gebruiken bij het weghalen van zweetluchtjes in je kleding. Deze was toevoeging is antibacterieel en super effectief tegen vieze geurtjes. Door de antibacteriele werking is dit goedje wellicht een van de beste middelen om jouw kleding zweetgeur vrij te krijgen. Maak een mengsel van 1/3 dettel en 2/3 water, leg je jas erin en laat dit minstens 1-3 uur weken. Daarna was je de jas volgens het labeltje. En weg zijn de zweetgeurtjes. Een snellere methode is: Doe een laagje Dettol in een wasbolletje met wat water. Stop het bolletje samen met je jas in de wasmachine (vergeet wasmiddel niet) en klaar ben je.

Tip 3: Kledingspray

Wanneer jouw colbertje niet in de wasmachine kan of je niet zoveel tijd hebt, dan is dit de tip voor jou. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een plantenspuit en een fles azijn of Dettol. Vul de plantenspuit met wat lauwwarm water en een flinke scheut azijn of Dettol, beide middelen zijn hier geschikt voor (let op combineer ze niet). Keer de jas binnenste buiten en spray de oksels in met dit goedje. Laat de jas een nacht buiten in de frisse lucht hangen en de volgende dag zal de zweetgeur verdwenen zijn. Voordeel, je bent snel klaar, Nadeel je colbertje is niet direct schoon.

Tip 4: De vriezer

Naast dat je een spijkerbroek schoon kunt maken in de vriezer kan je ook je colbert zweetgeur vrij krijgen in de vriezer. Stop je jasje in een plastic tasje en vries hem in. Door de jas te bevriezen kan de geur verdwijnen, omdat de lage temperatuur ervoor zorgt dat de melkzuurbacteriën (die dus dat nare geurtje veroorzaken) dood gaan. Klinkt goed toch? Nu weet ik niet hoe het bij jullie zit maar mijn vriezer is eigenlijk altijd vol dus of een jas dan zou passen…..

Naast dat bovengenoemde tips helpen bij jasjes kun je eigenlijk alle kleding verlossen van een zweetgeur. In blouses, t shirts of truien kan je ook een zweetgeur krijgen. Het is natuurlijk nog beter om de zweetlucht de volgende keer te voorkomen. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan eens onze eerder geschreven blogpost over het voorkomen van zweetplekken.

Lieve groet,

Petra

Ps, volg je ons al op Facebook? regelmatig posten wij daar leuke tips, looks en acties.

Chat openen