www.fashionbyfleur.nl

Een Spijkerjas dames kan altijd!

spijkerjas dames

Een spijkerjas dames zie je eigenlijk het hele jaar door wel in het straatbeeld. Het is een makkelijk kledingstuk die je goed kunt combineren of het nu zomer of winter is. Ook ik heb minimaal 1 spijkerjack in de kast liggen die ik elke week wel een keertje draag.

Zolang als we herinneren zijn er spijkerjas dames.

Het lijkt wel of het spijkerjasje er altijd al geweest is! Voor de wat ouderen onder ons weten we niet beter dan dat iedereen in zijn jeugd in spijkerjasjes liep. Er was zelfs nog een tijd dat iedereen de voorkant van het jasje vol met buttons en embleems had “beplakt”. Het is dan ook niet gek dat wij denken dat er nooit iets anders is geweest dan spijkerjacks. Het spijkerjack dateert al van ruim 130 jaar geleden. Toen werd het vooral gedragen door cowboys en arbeiders. Daar was een reden voor omdat de stof stevig is en lang meeging met name tijdens het zware werk. Zelf liep je ook het liefst in een oud, onverslijtbaar exemplaar. Heerlijk! Later in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd het gedragen door de jeugd. Stoere jongens en meiden die er uiting aan hun imago mee gaven. Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten waar rebelse jeugd in open cadillacs een hang-out had in de diners. In de jaren tachtig en negentig werd ook het spijkerjasje in Nederland populier en eigenlijk is het nooit meer weggeweest. Het spijkerjas dames zal dan ook nog wel wat decennia meegaan.

Waarom is de spijkerjas dames dan zo geliefd?

Wat maakt de spijkerjas dames toch zo populair dat het jasje tijdloos is en door alle generaties wordt gedragen? Dat komt vooral doordat je er heel veel mee kunt combineren. Want of je nu een puber bent die het jack draagt op een donkere jeans met sneakers en een baseball cap of de jonge dame die het korte spijkerjasje over haar zomerjurkje draagt, de vrouw van middelbare leeftijd die haar spijkerjas dames combineert met een comfortabele broek of de stoere motorrijder die zijn spijkerjack onder een leren gilet draagt. Dit geeft gelijk aan waarom het spijkerjack zo populair is. Het is een jas die elke generatie en type kan dragen door er steeds een heel andere look mee te creëren. En het roept geen weerstand op. Het maakt niet uit of je een “kakker”, “alto” of wat dan ook bent. Iedereen kan een spijkerjas dragen.

Tips om optimaal te genieten van je spijkerjas dames

We hebben natuurlijk al een klein beetje de tips weggegeven in de vorige alinea. Een spijkerjas dames is naast een little black dress gewoon een must voor elke vrouw die graag goed en leuk gekleed door het leven gaat (en wie wil dat nu niet). Het jasje is zo veelzijdig dat het haast onmogelijk is om te beginnen, je kunt er een boek over schrijven. Maar hier volgen de tips:

  • Draag je spijkerjas op een leuke zomerse jurk met slippers of sandalen
  • In de winter kun je je jasje combineren met een lekkere dikke sjaal en gebreide trui jurk met een paar mooie laarzen, stoere boots of enkellaarsjes
  • Of natuurlijk op een broek (zwart of olijfgroen) en een hemdje of blouse. Je kunt daar dan ook prachtig een overslagdoek bij dragen.
  • Door kleur toe te voegen met je accessoires, zoals een kleurrijke sjaal geef je je outfit een extra boost.
Tot slot

Mocht je op zoek zijn en geïnspireerd zijn geraakt door de veelzijdigheid van dit geweldige item, neem dan eens een kijkje in onze webshop. Klink Spijkerjas dames om direct naar de jasjes pagina te gaan. Natuurlijk kun je ons ook volgen op onze social media kanalen zoals facebook en instagram.

Chat openen