Stijlvolle kleding 50 plusser voor de vlotte vrouwelijke dame

stijlvolle kleding 50 plusser
Soms is het moeilijk om als vrouw stijlvolle kleding 50 plusser te vinden. Wij schreven hierover een blog en hopen dat we jou hiermee inspiratie geven om qua kleding lekker vlog een stijlvol te zijn en blijven.

Stijlvolle kleding 50 plusser is comfortabel, maar vooral ook vlot en stijlvol

Een vrouw staat voor haar overvolle uitpuilende kledingkast en zucht wanhopig dat ze niets heeft om aan te trekken .Een flauw cliché. Maar…stiekem gaat dit wel over jou? Ook als 50 plusser kun er zonder moeite vlot, verzorgd en vrouwelijk uitzien als je een aantal basis kledingstukken hebt. Wees niet bang voor eentonigheid, want juist met deze kledingstukken kan eindeloos gecombineerd worden. In dit artikel ligt de focus op 50+ dameskleding, maar de 20 plusser zal ook profiteren van de tips.

Hoezo stijlvolle kleding 50 plusser?

Het is een feit, met het klimmen der jaren veranderen niet alleen de getalletjes, maar ook je lichaam en wellicht je haarkleur. Maar wees gerust, goed passende, comfortabele 50+ dameskleding hoeft nooit tuttig te zijn. Met onderstaande items ben je weliswaar comfortabel, maar vooral, zonder moeite stijlvol gekleed. Dames kleding 50 plussers moet uit saaie kleuren bestaan?

Ja, maar vervang het woord ‘saai’ voor ‘neutraal’ en het klinkt al minder flets. Neutrale kleuren zoals zwart, wit, grijs, blauw en beige hebben de voorkeur, omdat ze makkelijk met elkaar onderling te combineren zijn. Door de simpele combinatiemogelijkheden, verander jij moeiteloos van stijl, wat dus zeker niet saai is. Uiteraard vul je ook nog elk seizoen je garderobe aan met vrolijke gekleurde kleding, zoals jij dat wil.

Basisgarderobe voor stijlvolle kleding 50 plusser; de bovenkleding

De blouse
Een blouse met lange of korte mouw kun je zowel met als zonder jasje dragen. Denk er aan dat je wel altijd een topje onder de blouse draagt. Blazer, colbert of jasje
Zodra je een blazer of colbert aantrekt, zie je er gekleed uit. Let voor de aankoop op de lengte. Draai voor de spiegel en bepaal of je een getailleerd of recht model wilt hebben.Het alternatief voor een blazer; het vest
Heb je het idee dat je niet goed kunt bewegen in een blazer, maar wil je wel graag een nette uitstraling, dan kun je kiezen voor een effen vestje. Als je dit over een blouse of shirt draagt, zie je er toch gekleed en vlot uit.
Het shirt, hoe meer hoe beter
Shirts zijn makkelijk te dragen, makkelijk te wassen en makkelijk te strijken. Ze kunnen onder jasjes, blouses, vesten of gewoon zonder iets eroverheen. Shirts kunnen in elke (donkere) kleur aangeschaft worden. Je kunt nooit genoeg shirts hebben en het mooie is dat ze niet duur hoeven te zijn.
De eenvoudige jurk
Of hoort de jurk hieronder bij de onderkleding?
Je houdt misschien niet zo van jurken, maar het is altijd handig om er één in je kast te hebben hangen. Zorg ervoor dat het een simpel en dus makkelijk te combineren model is. Een simpel model is snel passend te maken voor elke gelegenheid door het te combineren met een blazer, vest of sjaal.Basisgarderobe 50 plusser; de onderkleding broeken
De donkere spijkerbroek
Een donkerblauwe spijkerbroek is wat netter en vlotter, dan een blauwe gebleekte. Net zo netjes en vlot zijn beigekleurige jeans. Als je jeans koopt, kun je kiezen uit meerdere modellen zoals de rechte pijp of de uitlopende pijp, de bootcut. Het fijne van een spijkerbroek is het gemak.
Bootcut jeans
De bootcut jeans zit fijn en kan zowel netjes als sportief gedragen worden. Met een blazertje of wit blousje erboven, zie je er netjes uit, maar draag je er een t-shirt boven dan heb je meer een casual of sportieve outfit. Bij dit model staan enkellaarzen of gewone laarzen leuk.Jeans met rechte broekspijpen Bij een langer tuniek of een blouse past een broek met rechte pijp goed. De rechte pijp kun je in laarzen doen, maar een platte schoen, of sleehak staat hier ook vlot onder.
De pantalon
Er zijn dagen dat je er echt gekleed uit wilt zien. Een zwarte klassieke pantalon is altijd een goede optie. Maar ook hier geldt dat een donkerblauw, beige of grijs exemplaar een net zo geklede uitstraling kan hebben. De uitstraling versterk je door er een jasje of blouse boven te dragen.
De witte broek
Flatteus voor bijna elk figuur is de witte broek met rechte pijp of de iets uitlopende pijp (bootcut). Welke je het beste kan kiezen, is afhankelijk van je lichaamsbouw en je persoonlijke voorkeur.
De witte broek kan eigenlijk het hele jaar door gedragen worden. Het ligt alleen wel aan de dikte van de stof of het raadzaam is. Bij effen wit staat alles, dus met deze broek kan ongebreideld gecombineerd worden.
De afkledende kokerrok
Het leuke van een kokerrok is dat het er meteen goed uitziet, wat je er ook boven draagt en als bonus kleedt de kokerrok nog af ook.

Geïnspireerd geraakt?
Het is niet noodzakelijk om op een holletje bovengenoemde items in één keer aan te schaffen, maar het mag wel! Kijk, dan eens in de shop voor de leukste dames kleding

Wil jij geïnspireerd blijven en geen actie of aanbieding missen? Check onze Facebook of Instagram pagina en jij bent altijd op de hoogt van leuke nieuwtjes.

Chat openen