Tips voor het organiseren van je kledingkast

slanker lijken

De zomer loopt op zijn eind en de herfst begint er al weer aan te komen. De dagen worden kouder en de zomerspullen kunnen weer ingepakt worden. Het ideale tijdstip om je kledingkast om te gooien en opnieuw te organiseren met je wintergarderobe. Aan alles komt een einde dus ga maar snel aan de slag met deze zeven handige tips!! Zo grijp je niet meer mis en hoef je niet lang na te denken over wat je aan wilt trekken.

 

7 HANDIGE TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN JE KLEDINGKAST

1. Je favoriete items in je kast!

Iedere vrouw heeft haar eigen favorieten die ze heel graag draagt. Ik ook en daarom vind ik het super als ik snel en gemakkelijk mijn favoriete items uit mijn kledingkast kan halen. Sorteer je kledingkast op favoriete kleding (hang/ leg deze op een makkelijk bereikbare plek). Zo kun je de items die je veel minder draagt hoger wegleggen of meer achterin je kast. Immers deze draag je toch niet wekelijks. En je wordt natuurlijk ook helemaal blij als je direct je favorieten kleding ziet hangen. Wat is er nu mooier dan met een glimlach de dag te beginnen.

2. Sorteer je kleding op winter- en zomerkleding

Tip 2 is eigenlijk een no-brainer maar het komt nog vaak voor dat zomerkleding kostbare ruimte in neemt in je kledingkast in de winter. Als jij aan je partner aangeeft dat je toch echt meer kastruimte nodig hebt zal hij daarmee een mooi argument hebben om je verzoek onzin is. Ruim je zomerkleding op in handige afsluitbare kraten waarop je schrijft wat er inzit en berg deze op (bijv. op de zolder of in je garage). Hiermee creeer je ruimte voor je wintercollectie en is er wellicht nog ruimte over voor een extra aanschaf 🙂

3. Sorteer je kast op kleur

Door je kast in te delen op kleur ziet je kast er gelijk een stuk georganiseerder uit en oogt daarmee ook ruimer. Bovendien kun je makkelijk de juiste outfit bij elkaar vinden en hoef je ‘s ochtends niet te stressen omdat je dat ene rode truitje niet snel kunt vinden. Door kleur bij kleur te hangen, leggen wordt je vanzelf helemaal zen en wil je vanzelf blijven kijken naar die mooie kledingkast.

4. Die jassen kunnen wel ergens anders

Jassen, vesten etc. zijn echte ruimte innemers. Vraag je af of je alle jassen en truien etc wel in je kledingkast wilt hebben. Door ze elders op te hangen maak je ruimte in je kast en blijft deze langer netjes en is het ook makkelijker om netjes te houden.

5. Gebruik handige opberg gadgets

Zoals al eens eerder vermeld in een blog zijn mandjes of lade organisers heel handig om je kast netjes te houden. Er is keuze genoeg en naar ieder zijn smaak persoonlijk in te richten. Je kast oogt gelijk heel georganiseerd en blijft zonder veel moeite altijd super netjes geordend.

6. Accessoires organiseren

Wil je bij dat ene favoriete jurkje en jasje een mooie ketting dragen maar kun je ze in de chaos niet vinden. Maak voor je accessoires ook een apart mandje waarin je ze overzichtelijk kunt bewaren. Zo style je snel en gemakkelijk je outfit in no time af. .

7. Wat doen we met de schoenen?

Zeg vrouwen en je zegt schoenen. Wij vrouwen zijn er dol op. Maar waar bewaar je ze? We hebben niet allemaal een walk-in-closet waar we een aparte hoek hebben om onze schoenen te bewaren. En allemaal op één grote hoop onder in je kast is ook geen optie. Daarom hier een geweldige manier om je schoen op te bergen.

Chat openen