Met deze tips zie jij er altijd fantastisch uit.

Met deze tips zie jij er altijd fantastisch uit. 1

Wie wil er nou niet fantastisch uitzien? Maar wat kost dat om er fantastisch uit te zien? Immers je budget is in veel gevallen niet onbeperkt. De kids moeten eten, de hypotheek moet betaald worden en al die andere nutteloze maar noodzakelijke kosten die maandelijks terugkomen gaan allemaal af van jouw shoptegoed. Gelukkig kost er fantastisch uitzien niet veel en is er voor elk budget een oplossing. Wij hebben een 5-tal tips verzameld waarmee jij er met je eigen budget altijd geweldig uit kunt zien.

1. Versieringen aan je kleding
Bling, goud, zilver versieringen aan je kleding. Een mix die je liever niet om je lijf wilt, want overdaad schaad. Het leidt namelijk af van je kleding en deze bling en sieraden is vaak na het seizoen al weer uit de mode. Zonde van je aankopen dus. Probeer kledingstukken te kopen waar minder kraaltjes, bling en steentjes in zijn verwerkt. Ook bedankt namens je wasmachine.

2. Stoffen
Kies stoffen die jouw figuur omarmen. Kies geen faux leather dat te strak om je lijf zit. Dat oogt goedkoop en vaak ook ietwat oncharmant. Ben je vrij slank? Ga dan voor een wat stuggere of stevigere stof. Ben je wat steviger kies dan voor speelse soepele stoffen. En een stof die lijkt op zijden of satijn geeft je een instant chique uitstraling. Het voordeel: je hebt daarna weinig nodig om het nog stijlvol te maken. Een spijkerbroek met een zijden blouse is al genoeg. Hierdoor voorkom je dat een éénmalig gedragen kledingstuk vervolgens in je kast blijft liggen omdat de stof toch niet helemaal past bij jouw lichaam.

3. De snit
Bij de aankoop van een nieuw kledingstuk moet je jezelf altijd de vraag stellen: past het mij? Dit is een open deur. Maar toch kan de vorm van een kledingstuk – al was het maar een tientje – zeer bepalend zijn hoe je figuur uitkomt. Een jurkje dat perfect rond je lichaam zit en jouw sterke punten benadrukt gaat veel langer mee dan een te strakke rok, broek of wijd designer-item. Te wijd zorgt, zeker bij een zittend beroep, voor snelle slijtage.

4. Kleurenpalet
Een outfit in gedachte? Kies één kleurenthema uit. Color blocking is namelijk niet meer hét trendding tegenwoordig. En eigenlijk is dat maar goed ook. Want wanneer je veel heftige kleuren en prints combineert, leidt dat alleen maar af van jou en je figuur. Kies voor één opvallend kledingstuk, en vul je outfit aan met accessoires zoals een mooie sjaal of halsketting. Wanneer je meerdere printjes draagt ga dan voor een bescheiden print en geen bombastisch kleurenspektakel.

5. Accessoires
Draag je accessoires, maar laat je accessoires niet jou dragen. Je kunt best wegkomen met al je statement accessoires in één look (statement tas, killer heels) maar zorg er dan voor dat je je kleding kalm en minimalistisch houdt. Want tja, nog één cliché: less is more.

Bron: Glamour Floor Gijsbertse 10/08/2016 10:41

Chat openen