wanneer ben je dik? -Persoonlijk Blog-

wanneer ben je dik? -Persoonlijk Blog- 3

 

Enige tijd geleden heb ik op facebook de vraag gesteld wanneer ben je PlusSize? Ik merkte dat de meningen hierover verdeeld waren, de één zei: ik vind dat na maat 42, een ander legt de grens vanaf maat 46 en weer een ander hield de maten van de winkels aan. Zodra de maat niet in een reguliere winkel verkocht wordt ben je PlusSize.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er nog niet uit ben. Ik ben zelf 1.77 lang weeg 85 kg en heb kledingmaat 46. Als ik naar een winkel ga wordt er steevast maat 40/42 uit de schappen gehaald om te passen. Ze geloven het niet als ik zeg dat ik kledingmaat 46 heb. Pas als ik in het pashokje sta en ze me zonder al te veel kleding zien geloven ze me (echt waar het gebeurt regelmatig!). Blijkbaar kan ik één en ander redelijk verhullen met de kleding die ik aantrek. Hierdoor lijkt het alsof ik dunner ben (over hoe je met kleding dunner kunt lijken beschrijf ik in de blog “hoe kan kleding verslanken?”).

Als plussize vrouw wordt je daar natuurlijk blij van. Meerdere maten dunner ingeschat dan de werkelijkheid, wat wil je nog meer? Dat het echt zo is en je die killerbody hebt? Maar laten we wel wezen, na twee schatten van kinderen en lichamelijk beperkt om te sporten zit een maatje 36 er niet in. Maar wat zegt dit over hoe jij bent? Ben jij die stoere, sterke, vrouwelijke vrouw met enorm veel energie en positiviteit of ben je een nummertje volgens de heersende mode mores?

Het allerbelangrijkste is dat je lekker in je vel zit, mensen om je heen hebt die van je houden, dat je dingen doet waar je gelukkig van wordt en daar kan mooie kleding ook mee helpen. Ook met een maatje meer kun je er supervrouwelijk, verzorgd en sexy uit zien. En dat het beeld verandert blijkt uit het eerste plussize model (Ashley Graham)in de Sports Illustrated, zeg nou zelf, dat is toch gewoon een hartstikke mooie meid om te zien?

Wat ik belangrijk vind is dat je lekker tevreden bent met hoe jij eruit ziet en als je zelf echt tevreden bent dan straal je dat ook uit.

1 verkleind en met bron en fotograaf vermelding

 

Liefs,

Petra

2 reacties op “wanneer ben je dik? -Persoonlijk Blog-

Reacties zijn gesloten.

Chat openen