Wat is Tencel/ Wat is Lyocell? Wij leggen het je graag uit.

blousejurk tencel

Het voorjaar is begonnen en tijd voor nieuwe kleding! Tijdens het kijken naar de leuke dames kleding en hun materiaal stuit je op Tencel en Lyocell. Wat is tencel eigenlijk? Als je het wilt weten moet je nu verder lezen zodat jij weet vat voor een mooi materiaal het is.

Wat is Tencel?

Wellicht heb je het al een aantal keren voorbij zien komen bij de collectie dames kleding van fashion by fleur maar Tencel is een geregistreerd merk van fabrikant Lenzing voor lyocell. Maar wat is het precies? En is het een goed idee om kleding in zo’n stof te kopen? In deze blog vertellen wij je graag wat lyocell en Tencel precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn.

Duurzaam

Tencel is een vrij nieuwe stof waar duurzame ontwerpers veel mee werken (en ook de merken die wij in onze dames kleding webshop verkopen). Tencel voelt heerlijk zacht aan echter het bijzondere eraan is is dat deze stof zeer sterk is en, wellicht het aller belangrijkste DUURZAAM.

Hergebruik

Tencel wordt gemaakt van eucalyptusbomen. het hout wordt uit speciaal beheerde, duurzame bossen gehaald. En dat het duurzaam verbouwd is willen we allemaal toch.  Wat daarnaast ook goed is om te horen, is dat de chemische producten die gebruikt worden vrijwel volledig hergebruikt worden. Niks komt er in de natuur terecht wat weer ten goede komt van…….. je raad het al de natuur.

Kenmerken van deze stof

Deze stof plakt niet doordat deze stof heel gemakkelijk vocht afvoert en ventileert. Dat is ook de reden waarom Tencel koel en zijdezacht aan voelt. Naast dat het heerlijk voelt heeft dit materiaal een zijdeachtige glans en is eigenlijk net zo sterk als polyester. Tencel heeft veel overeenkomsten met viscose. De stof kan je behandelen alsof je katoen in handen hebt. Dus het heeft geen speciale wasbeurten of middeltjes nodig! Hoe makkelijk wil je het hebben?

Wat vind jij van Tencel? Ben jij ook al fan? Of heb jij deze stof allang ontdekt?  Bekijk eens de leuke items die wij in onze online dames kleding webshop verkopen. Wil jij ons ook volgen op social media? Dat kan via facebook

Chat openen