Wat je verkeerd doet met je bh

bh wassen
beha

 

Does the name Mary Phelps Jacobs ring a bell? Onthou deze naam dames want dankzij deze ondernemend vrouw is het korset verleden tijd en werd de bh “geboren”. Geen adem afsnijdende korsten meer sinds begin 20ste eeuw. De bh is wellicht het meest ondergewaardeerde kledingstuk ever omdat het onder de kleding verstopt zit. Ten onrechte want een mooie beha is niet alleen supersexy maar ook heel belangrijk om je assets in shape te houden.

De ene vrouw draagt dezelfde bh de hele week, een ander wast haar bustehouder gewoon mee met de vieze was van haar partner. En dat is gewoon doodzonde. Dames juist jullie moeten het met mij eens zijn dat goede lingerie duur is en enorm belangrijk is voor een fijn draagcomfort. Om dat kwalitatief goede lingerie van levensbelang (:) ) is hebben wij de tips voor je op een rijtje gezet.

De een draagt de hele week dezelfde beha, de ander stopt haar peperdure bustehouder zo maar in de droger, omdat dat zo lekker makkelijk is. Maar ho, stop! We doen het helemaal verkeerd! Wat doen we niet goed en hoe moet het dan wel?

1. Investeren in kwaliteit

Doe het niet! goedkoop is in dit geval echt duurkoop. Je hoeft niet veel bh’s aan te schaffen, als je maar wel kwalitatief goede aanschaft (en ja… die zijn vaak duurder). Maar wat krijg je er dan voor terug zul je je afvragen? Een bh die iets meer kost heeft vaker een betere pasvorm en geeft je daardoor de hele dag ondersteuning zonder dat het zeer gaat doen. Ook blijft een kwalitatief betere beha beter in model en gaat dus langer mee. Dit geldt ook als je de bh al een aantal keer gewassen hebt.

 

2. Nog steeds de goede maat?

Wil je niet dat je borsten na je veertigste als een stel uitgedrupte theezakjes aan je lijf hangen investeer dan in een goed model bh. Helaas heeft de zwaartekracht ook op onze borsten haar uitwerking en zullen ze niet tot in lengte van dagen pront vooruit staan. Ons lichaam verandert met de jaren. Niet alleen het ouder worden, ook het krijgen van kinderen, verliezen van overtollige kilo’s en zelfs de menopauze hebben invloed op de grootte van je borsten. Laat altijd bij het aanschaffen van een nieuwe bh de maat van je borsten opnemen. Zo ben je er altijd van verzekert dat je de juiste maat beha hebt en rem je de zwaartekracht maat

3. Elke dag dezelfde bh aan

Net als dat elke dag dezelfde schoenen aan niet goed is of elke dag dezelfde onderbroek dragen niet fris is, geldt dat ook voor je bh! Niet doen dus! Kies er voor om elke dag een schone beha aan te doen. Lichaamsgeur, parfum of zweet tasten je bh (en specifiek het elastiek van de bandjes) aan. Het is handig om minstens drie bh’s te hebben: ééntje om aan te doen, ééntje in de was en één aan het droogrek. Zo ben je altijd voorzien van een schone bh.

4. Nee, niet in de droger!

De ene bustehouder is gemaakt van puur katoen, de andere van kant. Ze zijn allemaal verschillend en hebben hun eigen wasvoorschrift. Lees deze zorgvuldig door en volg de aanwijzingen op. Je hoeft je bh’s niet met de hand te wassen, maar het is wel verstandig om ze in een lingerie zak te stoppen voor je ze in de wasmachine doet. Wij raden aan om je bh’s aan de waslijn te drogen en niet in de wasdroger. Door de hete lucht in de wasdroger wordt het elastiek aangetast en verliezen je bh’s veel sneller hun pasvorm.

5. Je bh bewaren

Als je bh’s eenmaal opgedroogd zijn, bewaar deze dan op de juiste manier in je kast. Om het model goed in tact te houden, kun je ze het beste op een hangertje hangen of op een rij leggen waarbij de cups in elkaar passen.

 

 

Bron: Margriet.nl

Chat openen