Welke jurk past bij mijn figuur?

welke jurk past bij mijn figuur

Welke jurk past bij mijn figuur? Met deze party dresses tips steel jij de show!

Welke vrouw wil nu niet dat haar kast volhangt met flatterende kleding? Maar iedereen vraagt zich wel eens af “welke jurk past bij mijn figuur? ” Hieronder staan per figuurtype de “ideale” party outfit waardoor jij je direct zelfverzekerd voelt en die je sterke punten benadrukt. Outfits waar je je te allen tijde in kunt hijsen, die je meteen zelfverzekerd doen voelen en die ook nog eens enkel en alleen je sterke ‘features’ benadrukken.

 

 

 1. Appel
  Wanneer je een appel-figuur hebt, is de bovenkant van je lichaam veelal wat voller (met name rond je middel). Een ander kenmerk van een appel figuur is dat ze vaak grotere borsten en een wat bredere rug of ribbenkast heeft, terwijl de benen en armen in verhouding meestal een stuk slanker zijn. Jouw ideale feestoutfit? De wikkeljurk is voor jou de ideale jurk. De V-hals creëert een illusie van een langer torso en een smallere taille en daarnaast bedekt het ‘wrap’-gedeelte meteen je middel.
 2. Peer
  De naam zegt het al: bij een peer-figuur zit het gewicht (dus je rondingen) met name aan de onderkant van het lichaam. Het resultaat? Volle heupen, bovenbenen of billen (alle drie kan ook). Je schouders zijn veelal wat smaller dan je heupen en je hebt een duidelijke taille. En je borsten? Die zijn waarschijnlijk aan de gemiddelde of kleine kant. Jouw perfecte outfit is niet een jurk maar een jumpsuit. Met deze klassieker benadruk jij je taille en maak je jezelf optisch langer (en dus slanker). Het mooiste is als je jumpsuit een v-hals heeft waardoor je een mooie slanke hals krijgt ?
 3. Plank
  Heb je een plank-figuur? Dan is je gewicht gelijkmatig verdeeld over je lichaam. Je hebt weinig taille en je schouders hebben zeer waarschijnlijk dezelfde breedte als je heupen (een recht model dus). Jouw focus ligt dus op het optisch creëren van een taille en ‘curves’ op de juiste plek. Kies voor een feestoutfit waarbij het accent ligt op je taille, bijvoorbeeld een rok of jurk met een highwaist. En nog een winnaar: een kokerrok met daarop een peplum top.
 4. Zandloper
  Met een zandloper-figuur ben je gezegend met vollere borsten, heupen en vaak ook billen en met een duidelijk smallere taille ertussenin. Omdat je proporties al goed zijn, heb je eigenlijk alleen nog maar een outfit nodig die dit accentueert zonder dat het te veel van het goede is. Kies voor een jurk die de natuurlijke vorm van je lichaam volgt en leg zo nodig nog extra aandacht op je taille door middel van een band of riem. Jouw ideale party-outfit? Een aangesloten jurk met rushes of ribbels op de juiste plekken 😉 die eventuele minpuntjes kan verdoezelen maar nog steeds jouw prachtige ‘curves’ laat zien.
 5. Omgekeerde driehoek
  En tot slot is er nog het omgekeerde-driehoek-figuur. Bij dit figuur zijn de schouders en het bovenlichaam breder dan de heupen. Door deze verdeling lijkt de bovenste helft van het lichaam vaak zwaarder dan de onderste helft. Jij maakt het helemaal tijdens de feestdagen met een A-lijn-jurk of -rok. Hiermee creëer je wat meer volume aan de onderzijde van je lichaam, waardoor de bovenkant van je lichaam wat smaller oogt en je het beoogde ‘zandloper-effect’ creëert.

Nu kan jij antwoord geven op de vraag “welke jurk past bij mijn figuur” en kan je heerlijk shoppen en jouw perfecte jurk vinden. Neem ook eens een kijkje op de site van Fashion by Fleur hier vind je een keur aan jurkjes voor elke gelegenheid

(bron www.fashionchick.nl)

 

Chat openen