Zo veelzijdig is Wodka ;-)

Zo veelzijdig is Wodka ;-) 3

Zó laat jij je muffe truien en winterjassen weer fris ruiken

Nu de dagen steeds kouder worden, is het tijd om alle comfy sweaters en shawls weer uit de kast te trekken. Soms kunnen ze echter een beetje muffig zijn gaan ruiken in de tijd dat ze ver weggestopt in je kast lagen. Met de volgende life hack kom jij goedkoop van die muffe geurtjes af en is je kledingkast klaar voor het nieuwe seizoen.

Op deze simpele, snelle én goedkope manier krijg jij die vieze geurtjes razendsnel uit je kleding. Kom maar door, sweater weather!

Wat heb je nodig?
Het enige dat je nodig hebt is een sproeiflacon en wat wodka. En ja, de goedkoopste variant will do.

Wat moet je doen?
Vul de sproeiflacon met wodka en besproei je kleding er rijkelijk mee vanaf een afstand van ongeveer 15 centimeter.

Hoe werkt dat dan?
De alcohol in de wodka zorgt ervoor dat alle bacteriën die vervelende luchtjes veroorzaken worden gedood. Daarnaast laat de wodka als deze is opgedroogd zelf geen geur achter! No worries dus dat je straks ruikt alsof je er een avondje doorzakken op hebt zitten. Wees wel voorzichtig met het besproeien van stoffen als zijde en leer. Breng dezee voor de zekerheid liever naar de stomerij. Wol, katoen en polyester kun je wel gerust besproeien.

Bron: NSMBL

En als je dan alle je wintertruien en sweaters hebt besproeid en er is nog wat wodka over? wat doe je dan? Weggooien is zonde dus daarom nog een overheerlijke wodka tip van ons.

Screwdriver

De bekende combinatie vodka en jus d’orange, kortweg vodka jus staat bekend als de Screwdriver. Deze cocktail ontleent zijn naam aan de Amerikaanse arbeiders die in het strenggelovige Dubai stiekem hun jus d’orange tijdens de lunch mengden met vodka. Hun schroevendraaier gebruikten ze om mee te roeren.

Screwdriver

Bron: cocktailicious

Chat openen