Wat is een tregging?

tregging

De tregging wat is dat eigenlijk? Soms heb je van die kledingstukken waarvan je eigenlijk niet goed weet wat het is. Vandaag geven wij antwoord op de vraag “wat is een tregging”?

Wat is een tregging

Dit kledingstuk is eigenlijk een heel veelzijdig item. Je kan hem dragen onder een rokje, jurk, tuniek of (als je een mooie stevige hebt) zelfs met een top en jasje/vest combineren. Zoals je kunt lezen is het dus een veelzijdig kledingstuk. Een tregging is ontstaan uit de woorden trousers (in het Nederlands gewoon broek) en legging. Het is dus een combinatie van legging en broek en is meestal wat dikker, stugger, strakker dan een legging. In dezelfde context hebt je ook nog het woord jegging. Een jegging is dan weer de jeans vorm van een legging.

Waar is een jegging van gemaakt?

Bovengenoemd kledingstuk wordt vooral gemaakt van katoen/elastan en faux leer en zien er beide vaak hetzelfde uit (elastieken band, (nep) zakken voor en achter, slim fit). Anders dan bovengenoemd is een jegging alleen maar gemaakt van jeans stof gecombineerd met elastan.

 

Hieronder zie je een paar exemplaren zien die wij in onze collectie hebben. Let er bij het kopen op dat het wel van een mooie dikke kwalieit is gemaakt, hierdoor heb je veel langer plezier van je aankoop. En staat hij veel beter gecombineerd met je andere kleding.

tregging dames

tregging grote maten

leatherlook legging

 

Chat openen