Met deze winterjassen ben jij klaar voor de winter (en wat draag ik in het tussenseizoen?)

winterjas

Wanneer kan ik mijn winterjas aan?

De dagen worden korter en de ochtenden worden kouden tijd om je winterjas uit de kast te halen of toch niet? Wanneer moet of betergezegd kan je afscheid nemen van je vertrouwde zomerjasje en kan de winterjas uit de kast gehaald worden? Het weer is immers sterk wisselend in deze tussen periode. In onze blog helpen we je de keus te maken om of de winterjas uit de kast te halen of….voor een tussenjas te gaan. Een winterjas kan tijdens het omslaan van het seizoen wellicht wat te warm zijn.

Tijd voor de Tussenjas

Zoals hierboven al benoemd is het wisselen van de seizoenen qua temperatuur wisselend. Het kan in de ochtend flik fris zijn en in de middag weer lekker warm. Het is niet ineens freezing cold maar een zomerjas kan in de tussenfase net te koud zijn. Een overstap maken naar een tussenjas is dan perfect. Als tussenjas kun je gaan denken aan een fake leather jacket (bikerjasje) of een soft shell jas. Fake leather jasjes zijn ideaal als je met laagjes werkt je kunt dan een voor een een laagje uit of aan doen naar gelang het weer het toelaat.

Tijd voor de Winterjas

Zodra de temperatuur onder de 10 graden is gedaald, kun je de winterjassen thuis uit de kast halen. Het kan zijn je dit wat vroeg vindt maar onderschat de wind niet, zodra deze aantrekt zal je blij zijn dat je een lekkere winterjas aan hebt.  Bedenk bij het kiezen van een winterjas ook of je bijvoorbeeld veel op de fiets zit en bijvoorbeeld met je hond in het bos wandelt dan kan een waterafstotende jas met capuchon een uitkomst zijn. Ga jij overal met de auto heen en is het puur om van a naar b te gaan dan volstaat vaak gewoon een lekkere warme jas.

Leuke winterse accessoires voor bij jouw winterjas 

Wat is er leuker dan mooie warme en zachte accessoires te kiezen bij jouw favoriete winterjas. Om helemaal klaar te zijn voor de winter is het ontzettend belangrijk om ook de juiste accessoires in huis te halen. Mutsen en sjaals mogen niet ontbreken in jouw winter garderobe! Zodra het begint te vriezen, is het namelijk buiten niet vol te houden zonder deze accessoires. Voor een complete look kun je het beste kiezen voor dezelfde kleur en materiaal als het aankomt op je muts en sjaal. Je winterjas gecombineerd met hetzelfde type accessoires zorgt namelijk voor een mooi contrast, maar ook voor een mooi geheel! Wil je jouw winterlook echt helemaal afmaken? Zoek dan meteen een mooi paar handschoenen uit! Hierbij kun je ook het beste voor dezelfde kleuren en materialen kiezen als voor je muts en sjaal. Handschoenen zijn een must have voor de winter, met name voor de kou in de ochtenden en in de avonden!

Tips voor de winterse kou

  • Ga bewegen! Bewegen helpt ontzettend om je warm te houden. Als je op het werk het koud krijgt is het belangrijk om af en toe op te staan en je benen te strekken. Dit zorgt ervoor dat je doorbloeding op gang blijft en je het dus warmer zult hebben.
  • Laagjes, laagjes en nog meer laagjes zijn dé oplossing als je niet weet wat je aan moet doen door de wisselende weersomstandigheden. Begin met een lange mouwen shirt, gooi hier bijvoorbeeld een leuk shirt over en combineer deze vervolgens weer met een mooi vest. Als je hier vervolgens je jas over aantrekt, ben jij helemaal klaar voor alle weersomstandigheden.
  • Handcreme, neem handcrème mee in je tas of zakken. Door je handen tussendoor in te smeren, stimuleer je de doorbloeding in je lichaam en blijven je handen langer warm!
  • Trekwarme sokken en stevige schoenen aan in de winter. Door je voeten warm te houden, blijft je hele lichaam veel beter warm!

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je krijgt direct 10% korting op jouw aankoop. Voor tips tricks en leuke andere items volg ons op instagram of facebook.

Chat openen