www.fashionbyfleur.nl

Tregging

De tregging wat is dat eigenlijk? Soms heb je van die kledingstukken waarvan je eigenlijk niet goed weet wat het is. Tregging is vaak zo’n item waar men niet goed van weet wat het is en dus vergelijkt met een legging. Echter deze 2 items zijn heel anders. Een legging is vaker dun van stof en zal daardoor makkelijker kunnen “lubberen” rond je benen. Een tregging daarin tegen is gemaakt van een dikkere elastische stof wat mooi om je benen heen hoort aan te sluiten en zo goed te combineren is met een truijurk, tuniekje of gewoon een (kort)jurkje. 

Wat is een tregging

De tregging is een kledingstuk wat heel veelzijdig is. Je kan hem dragen onder een rokje, jurk, tuniek of zelfs met een top en jasje/vest combineren.  De treging zit tussen een broek en een legging in en is vaak gemaakt van een mooie dikke stevige stof. Soms is hij voorzien van voor en of achterzakken waardoor het net een broek lijkt. Een tregging is ontstaan uit de woorden trousers (in het Nederlands gewoon broek) en legging. Het is dus een combinatie van legging en broek en is meestal wat dikker, stugger, strakker dan een legging. In dezelfde context hebt je ook nog het woord jegging. Een jegging is dan weer de jeans vorm van een legging.

Waar is een tegging van gemaakt?

Bovengenoemd kledingstuk wordt vooral gemaakt van katoen/elastan en faux leer en zien er beide vaak hetzelfde uit (elastieken band, (nep) zakken voor en achter, slim fit). Anders dan bovengenoemd is een jegging alleen maar gemaakt van jeans stof gecombineerd met elastan.

Hieronder zie je een paar exemplaren zien die wij in onze collectie hebben. Let er bij het kopen op dat het wel van een mooie dikke kwalieit is gemaakt, hierdoor heb je veel langer plezier van je aankoop. En staat hij veel beter gecombineerd met je andere kleding.

Welke treggins zijn er? 

Wij hebben ervoor gekozen om de treggins van Yest en Base Level in onze collectie op te nemen. Dit omdat wij vinden dat deze van een mooie stevige kwaliteit is en ze in verschillende stijlen beschikbaar zijn. Je zult denken dat alleen skinny treggings de echte zijn echter wij hebben ze ook met een mooie rechte pijp en zelfs met een flare pijp hebben wij in onze collectie opgenomen. Ze hebben allen een bredere elastische bovenkant wat erg lekker zit en, net zoals de rest van dit kledingstuk, absoluut niet gaat knellen.

 

Kan inluiden helpen?